Planering och fundering

Att sitta i en liten lägenhet norr om Stockholm och längta upp till naturen vid Höga kusten

Norrortsförort

kan ibland kännas tröstlöst. Men det ger en hel del tid för tankar och planering. Jag har suttit och sökt information om kollektivboende och självhushåll i några veckor nu och det känns hoppfullt. Inte för att jag på något sätt inbillar mig att det kommer att bli lätt, men för att jag kan se, redan nu, att det inte är omöjligt. Jag vill helst ha självhushåll i så stor utsträckning som möjligt, odla själv, lägga in grönsaker och frukt, mjölksyra, plocka svamp. Listan är hur lång som helst. Jag är i och för sig realist, jag vet att jag kommer att behöva köpa saker också, men att sträva efter att köpa så lite som möjligt kan väl inte vara fel? Det finns hur som helst en hel del att läsa och inspireras av. Jag vill prova allt som går, och dygnet har för få timmar.

För den som vill läsa själv så finns det en hel del intressant läsning om kollektivboende här:

Kollektivhus och ekobyar i Sverige – En lista på ekobyar och kollektivboende i Sverige
Roligt men inte lätt – En artikel i arbetarbladet om hur det kan vara att bo i kollektiv
Hemma – en intressant artikel i aftonbladet i samma ämne

Om självhushåll:
Leva billigt – Intressant sida med många länkar och mycket information

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>